Van MusicKids naar Showkorps

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in muziek maken bij De Bazuin. Als muziekvereniging komen graag in contact met jou. Graag nemen we jullie mee in de mogelijkheden voor jong & oud! Kennismaken met muziek kan bij De Bazuin vanaf 7 jaar bij de MusicKids, als 8-jarige kun je starten in het opleidingsprogramma bij Jong Bazuin. Kinderen die al muzikale ervaring hebben kunnen in overleg met de muzikale leiding al vrij snel instromen bij Jong Bazuin. Ook is het mogelijk om 2 proeflessen te volgen op een instrument naar keuze. Vanaf 15 jaar ben je welkom bij het Showkorps. Met onze eigen ervaren muziekdocenten werk je toe naar het halen van muziekdiploma’s, maar diploma’s zijn geen doel op zich. Bij De Bazuin staat met plezier en enthousiasme muziek maken voorop!

MusicKids

Ieder jaar organiseren we 2 keer het MusicKids-programma. Dit gratis kennismakingsprogramma voor jongens en meiden vanaf 7 jaar is dé mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met muziek. Als vereniging vinden we het ontzettend leuk om kinderen van jongs af aan het plezier van muziek te laten ontdekken. In 8 weken tijd leer je alle instrumenten van onze vereniging kennen. Het programma sluit je samen met andere MusicKids af met een echt mini-concert. Tijdens dit concert kun je aan je ouders, broertjes, zusjes en al je vriendjes laten zien en horen wat je hebt geleerd de afgelopen weken.

Jeugdopleiding, muziekles & leerlingenorkest

Als het leuk vindt kun je echt lid worden van onze vereniging. Binnen onze eigen muziekopleiding word je verder opgeleid op het instrument dat je leuk vindt! We hebben 3 enthousiaste muziekdocenten die je wegwijs maken op slagwerk, dwarsfluit of trompet. Iedere zaterdagochtend speel je samen met je muziekvriendjes in het leerlingenorkest. Daarnaast komt er ook een stuk exercitie aan te pas, oftewel het in de maat leren lopen en spelen.

Jong Bazuin

Als je je eerste muziekdiploma hebt gehaald, mag je mee gaan spelen bij Jong Bazuin en ga je echt optreden. Bijvoorbeeld op Koningsdag, Glasstadmars of zelfs tijdens optredens buiten Leerdam. Jong Bazuin treedt op in een eigentijds uniform en een stoere baseballcap. Met de tamboer-maitre voorop stralen de kinderen bij elk optreden. Ze zijn trots op hun uniform! Je blijft iedere zaterdagochtend samen oefenen, maar nu met je muziekvrienden bij Jong Bazuin.

Showkorps

Vanaf 15 jaar ben je van harte welkom om één van de secties van het Showkorps te komen versterken. Uitdagingen liggen in de kopergroep (cornetten, althoorns, euphoniums, trombones en sousafoons), de fluitsectie (dwarsfluiten en piccolo’s) en het slagwerk (gestemd en ongestemd). Beheers jij één van deze instrumenten, grijp dan je kans. Met een solide muzikale basis, bijvoorbeeld door één of meerdere muziekdiploma’s of langere tijd ervaring op een bepaald instrument, kun je vrij snel instromen in het Showkorps. Samen met de andere muzikanten ga je de uitdaging aan om mooie optredens te geven door heel Nederland. Geen muzikale ervaring? Geen probleem! Mocht je geen muzikale ervaring hebben dan volg je onze interne opleiding waarbij je snel op het gewenste niveau wordt gebracht.

Coördinator MusicKids

Kristel de Jong

musickids@debazuinleerdam.nl

Coördinator jeugdzaken & opleidingen

Benjamin Meijers

jeugdzaken@debazuinleerdam.nl

Contactpersoon Showkorps

Gera Pas-Clements

info@debazuinleerdam.nl