Het Showkorps “De Bazuin”

Opgericht als een drumband bij een reeds bestaande fanfare is Showkorps De Bazuin uitgegroeid tot een eigentijds Showkorps; statige marsen, spectaculaire slagwerknummers en bewerkingen van klassieke én moderne (pop)muziek. Dat is waar Showkorps De Bazuin tegenwoordig bekend om staat.

De afgelopen jaren heeft het korps door toevoeging van een fluitsectie en uitbreiding van de slagwerk- en blazerssectie een flinke vernieuwingsslag gemaakt. Door de unieke kopergroep; bestaande uit cornetten, althoorns, baritons en sousafoons, is het korps veel gevraagd op taptoes, streetparades en corso’s in binnen- en buitenland. Het Showkorps heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd met optredens in binnen- en buitenland. Geregeld worden unieke optredens verzorgd. Een optreden tijdens de militaire parade van Prinsjesdag 2010 en een bijdrage tijdens de opening van de attractie Baron 1898 in de Efteling in de zomer van 2015 spreken hiervan het meest tot de verbeelding.

Ook op mars- en showconcoursen heeft het korps de laatste jaren goede resultaten behaald, waardoor het zowel in mars als show uitkomt in de hoogste afdeling. Het meest aansprekende resultaat behaalde het Showkorps tijdens het Wereld Muziek Concours in 2017. Tijdens de marswedstrijden scoorde het korps daar een mooie Gouden Medaille met 82,60 punten.

De leden van het Showkorps treden op in een gala-uniform in de verenigingskleuren blauw en rood. Op dit uniform zijn verschillende variaties mogelijk, zodat aan diverse verzoeken van organisaties kan worden voldaan. Zo bezit het korps over witte marine-petten en een tropenhelm.

Tijdens optredens, maar ook bij repetities is het korps zeer gedisciplineerd en gericht op een goede muzikale uitvoering. Buiten de optredens en repetities staat een goede sfeer en gezelligheid voorop.

Nieuwsgierig?

Op zoek naar een muzikale uitdaging? Kom gerust eens langs tijdens een muziek- of showrepetitie. We oefenen iedere zaterdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur. ’s Zomers vaak op het terrein van Schreuders Sport Int. B.V. op het industrieterrein in Leerdam. In de wintermaanden vaak in De Hoeksteen, Kon. Emmalaan 41 in Leerdam.

Bij vragen kun je altijd even kijken bij Lid worden of contact met ons zoeken via ledenwerving@debazuinleerdam.nl of het contactformulier.

Muzikale leiding

De muzikale leiding van het Showkorps wordt gevormd door dirigent Marcus Kerpershoek. Sinds eind 2022 vervult Raymond Starmans de functie van slagwerkinstructeur en (eind)verantwoordelijke voor de mars- en showinstructie.

Marcus Kerpershoek

Kalender