Het Tamboer & Trompetterkorps “Jong Bazuin”

De jeugd heeft de toekomst! Dit geldt zeker voor Jong Bazuin, het jeugdkorps voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar.

Bij Jong Bazuin kunnen enthousiaste kinderen zich uitleven op slagwerk (onder andere trommen, grote trom en marchingbells), piccolo’s, dwarsfluiten en trompetten. Sinds enkele jaren werken we met een nieuwe opleidingsstructuur waarbij veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling van de leden. Hierbij is het mogelijk om onder begeleiding van professionele docenten muziekdiploma’s te halen.

De vooropleiding van Jong Bazuin start met het GRATIS MusicKids programma.

Jong Bazuin treedt op in een eigentijds uniform dat door de leden zelf is gekozen. Een uniform in dezelfde kleuren als het Showkorps (blauw-rood) en een stoere baseballcap. Met de tamboer-maitre voorop stralen de kinderen bij elk optreden. Ze zijn trots op hun uniform!

Nieuwsgierig?

Lijkt het je leuk om met ons muziek te maken, kom gerust eens langs met uw zoon of dochter! Wij oefenen op zaterdagmorgen van 10:00-12:00 uur in De Hoeksteen, Kon. Emmalaan 41 – Leerdam. Er is geen muzikale kennis nodig. Wél een enthousiaste inzet!

Als uw zoon/dochter al ervaring heeft met een instrument (dwarsfluit, piccolo, trompet, slagwerk en/of marching bells), dan kan er in overleg met de muzikale leiding worden besloten dat er gelijk kan worden ingestroomd bij Jong Bazuin.

Bij vragen kunt u ook altijd contact zoeken met ons via jeugdzaken@debazuinleerdam.nl of het contactformulier.

Muzikale leiding

De muzikale leiding van Jong Bazuin wordt gevormd door dirigent Marcus Kerpershoek. Marcus is ook verantwoordelijk voor de mars- en showinstructie. Een aantal leden van het Showkorps ondersteunt de muzikale leiding tijdens de wekelijkse repetities.

Marcus Kerpershoek

Kalender