Opleidingsstructuur

De Bazuin werkt met een geheel eigen opleidingsstructuur waarbij veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling van de leden. Lid worden kan al vanaf 7 jaar. Op die leeftijd kan worden gestart met ons MusicKids programma. Na afronding kan op 8 jarige leeftijd worden ingestroomd in het opleidingstraject bij Jong Bazuin. Vanaf 14 jaar wordt in principe ingestroomd in het opleidingstraject van het Showkorps.

De docenten van onze jeugdopleiding zijn:

Raymond Starmans – slagwerk

Bart van den Goorbergh – koper

Marilou Krouwel – dwarsfluit

Jeugdopleiding

Jeugdopleiding

Vanaf 8 jaar zijn jongens en meiden van harte welkom om in te stromen in onze jeugdopleiding.

Instrumentarium

Onder leiding van professionele docenten worden de leerlingen opgeleid op trompet, bariton, dwarsfluit, xylofoon of snaredrum.

Lestijden

De leerling krijgt 1x per week 20 minuten individueel les van de docent (veelal doordeweeks, tijd in overleg met docent te bepalen). Tijdens deze lessen staat alles in het teken van de muzikale ontwikkeling van de leerling waarbij wordt toegewerkt naar het behalen van muziekdiploma’s.
Op zaterdagochtend spelen de leerlingen samen in het leerlingenorkest en wordt de basis van de marsexercitie aangeleerd. Leerlingen die diploma A hebben behaald stromen door naar Jong Bazuin. Bij Jong Bazuin worden gezamenlijke marsen ingestudeerd die tijdens optredens gespeeld worden. Leden van Jong Bazuin blijven in het opleidingstraject tot en met het behalen van diploma B. Met diploma B en de leeftijd van 15 jaar kunnen de jeugdleden de overstap maken naar het Showkorps van De Bazuin.

Kosten

De kosten voor het lidmaatschap van De Bazuin bedragen € 12,50 per maand voor jeugdleden. Leden krijgen een instrument en uniform van de vereniging in bruikleen.

De individuele muziekopleiding kost € 300 per jaar voor leden tot 21 jaar. De lesboeken en gezamenlijke theorielessen tijdens de opleiding worden aangeboden door de vereniging.

Voor een schematisch overzicht van de opleidingsstructuur, klik hier

Showkorps

Opleidingsstructuur Showkorps

Om mee te kunnen spelen met het Showkorps (vanaf 15 jaar) is niveau B vereist. Nieuwe leden die nog niet over dit niveau beschikken kunnen het eigen opleidingstraject van de vereniging volgen. Binnen dit opleidingstraject is er veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling van de leden.

Instrumentarium

In het opleidingsprogramma kunt u kiezen uit de volgende instrumenten waarop u de opleiding wilt gaan volgen: trompet, althoorn, euphonium, dwarsfluit, xylofoon of snaredrum.

Opleiding

Nadat u een instrument hebt gekozen krijgt u van de vereniging 4 gratis individuele lessen van een professionele docent om het instrument te proberen en te ontdekken of het bespelen van het instrument goed bevalt. Daarna kunt u zich aanmelden voor de muziekopleiding bij De Bazuin.

U krijgt 1x per week 20 minuten individueel les van de docent (veelal doordeweeks, tijd in overleg met docent te bepalen). Tijdens deze lessen staat alles in het teken van uw muzikale ontwikkeling waarbij wordt toegewerkt naar het behalen van muziekdiploma’s.

Als u niveau A hebt behaald zult u vaker met de andere muzikanten mee repeteren en krijgt u mars- en exercitielessen. Als u niveau B hebt behaald stoomt u in bij het Showkorps van de Bazuin, krijgt u een uniform van de vereniging en treed u met het Showkorps op bij streetparades en taptoes in binnen- en buitenland.

Kosten

De kosten van het lidmaatschap van De Bazuin bedragen € 15,00 per maand voor Showkorpsleden. Leden krijgen een instrument en uniform van de vereniging in bruikleen.

De individuele muziekopleiding kost € 400,00 per per jaar voor leden vanaf 21 jaar. De lesboeken en gezamenlijke theorielessen tijdens de opleiding worden aangeboden door de vereniging.

Voor een schematisch overzicht van de opleidingsstructuur, klik hier

Winkelcentrum Europaplein is de trotse hoofdsponsor van onze jeugdopleiding.

Met dank aan de financiële steun van onderstaande fondsen is De Bazuin in staat de muzieklessen voor de jeugd tegen gereduceerde tarieven aan te bieden.

Kalender