Wie zijn we

Chr. Muziekvereniging De Bazuin is een Leerdamse muziekvereniging die bestaat uit een Showkorps, jeugdkorps Jong Bazuin en leerlingen in het MusicKids programma. De muzikale basis wordt gelegd in onze eigen muziekopleiding.

Al 100 jaar verzorgt de vereniging optredens tijdens streetparades, taptoes en optochten in binnen- en buitenland. Een bijzondere plek nemen de optredens in Leerdam in. Als enige Leerdamse muziekvereniging die nog lopend optredens verzorgd is De Bazuin een graag geziene vereniging op Koningsdag, de jaarlijkse Glasstadmars, Avond4Daagse en diverse andere lokale evenementen. Het Showkorps treedt door heel het land op tijdens taptoes en streetparades.

Door de unieke bezetting met een kopergroep bestaande uit cornetten, althoorns, euphoniums en sousafoon, een fluitsectie en slagwerk heeft het korps een eigen sound ontwikkeld. Onder leiding van dirigent Marcus Kerpershoek blijven we werken aan onze eigen sound. Tijdens marsoptredens worden traditionele marsen afgewisseld met moderne muziek en slagwerknummers.

Toekomst

De toekomst van onze vereniging vormt Jong Bazuin met haar leerlingen. Door middel van een eigen muziekopleiding kunnen jongens en meiden vanaf 8 jaar op vakkundige wijze les krijgen op slagwerk, trompet en dwarsfluit. In de muziekopleiding is veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van de leden. Hierbij is het mogelijk om onder begeleiding van professionele docenten muziekdiploma’s te halen.

Dat deze muziekopleiding vruchten afwerpt blijkt de laatste jaren onder andere uit succesvolle optredens in het voorprogramma van de Nationale Taptoe in Ahoy en taptoes in een brede regio rondom Leerdam. Maar zeker ook uit hoge scores tijdens de muziekexamens.

Meer dan muziek

Hoewel muziek maken de kern van al onze activiteiten vormt, is er binnen De Bazuin ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Door het jaar heen worden er door een actieve Activiteitencommissie diverse activiteiten georganiseerd. Ook optredens in bijvoorbeeld de Efteling zorgen er voor dat het meer is dan muziek dat ons bindt; een (h)echte vereniging, waar iedereen welkom is en zich welkom voelt.

Denk je in Leerdam aan muziek, dan denk je aan De Bazuin.

Kalender