Lid worden bij De Bazuin

Enthousiast geworden over De Bazuin? Nieuwe gemotiveerde leden zijn altijd van harte welkom.

Lid worden kan al vanaf 7 jaar. Op die leeftijd kan worden gestart met ons MusicKids programma. Na afronding kan op 8 jarige leeftijd worden ingestroomd in het opleidingstraject bij Jong Bazuin. Kinderen die al muzikale ervaring hebben kunnen in overleg met de muzikale leiding al vrij snel instromen bij Jong Bazuin.

Iedereen vanaf 15 jaar is van harte welkom om het Showkorps te komen versterken. Als je nog geen muzikale ervaring hebt, dan kun je in onze opleiding snel naar het gewenste niveau toewerken. Met een solide muzikale basis, bijvoorbeeld door één of meerdere muziekdiploma’s of langere tijd ervaring op een bepaald instrument, kun je vrij snel instromen in het Showkorps.

Hieronder meer informatie over lid worden bij Jong Bazuin en het Showkorps.
Jong Bazuin

Jongens en meiden vanaf 7 jaar, met of zonder muzikale ervaring, mogen de eerste paar maanden vrijblijvend kennismaken met muziek maken in ons MusicKids programma. In 2 maanden tijd leren ze alle instrumenten van onze vereniging kennen en werken ze toe naar een heus concert voor familie, vriendjes en vriendinnetjes.
Op 8 jarige leeftijd kunnen ze er dan voor kiezen om lid te worden van de vereniging. Binnen de eigen muziekopleiding worden ze dan verder opgeleid op het instrument van hun keuze. Als ze eenmaal in staat zijn om goed te spelen gaan ze over naar Jong Bazuin waar ze toewerken naar het optreden op straat en dergelijke.

Als uw zoon/dochter al ervaring heeft met een instrumenten (dwarsfluit, piccolo, trompet, slagwerk en/of marching bells), dan kan er in overleg met de muzikale leiding worden besloten dat er gelijk kan worden ingestroomd bij Jong Bazuin.

Benieuwd en interesse?

Nieuwsgiering of uw zoon of dochter muziek maken leuk vindt? Kom dan gerust eens vrijblijvend een kijkje nemen tijdens één van de repetities van de Musickids of Jong Bazuin. We repeteren ieder zaterdagochtend vanaf 09.30 uur in de Hoeksteen, Kon. Emmalaan 41 in Leerdam.

Ook kan er van te voren contact opgenomen worden via jeugdzaken@debazuinleerdam.nl of via ons het contactformulier.

Show Korps

Het Showkorps is voortdurend op zoek naar versterking. Iedereen vanaf 15 jaar is van harte welkom om één van de secties van het korps te komen versterken. Uitdagingen voor nieuwe leden liggen in de kopergroep (bestaande uit cornetten, althoorns, baritons en sousafoons), de fluitsectie (dwarsfluiten en piccolo’s) en het slagwerk (gestemd en ongestemd).
Beheers jij één van deze instrumenten, dan is dit je kans om bij onze vereniging in te stromen. Met een solide muzikale basis, bijvoorbeeld door één of meerdere muziekdiploma’s of langere tijd ervaring op een bepaald instrument, kun je vrij snel instromen in het Showkorps.

Geen Muzikale ervaring? Geen probleem!

Mocht je geen muzikale ervaring hebben dan volg je een interne opleiding waarbij onze docenten je snel op het gewenste niveau brengen.

Wat mag een lid verwachten?

  • Een goede opleiding door deskundige instructeurs tijdens wekelijkse repetities
  • Deelname aan streetparades, corso’s en taptoes in binnen- en buitenland
  • De uitdaging om samen een flitsende show neer te zetten
  • Gezelligheid!

Wat wij van onze leden verwachten:

  • 100% inzet
  • Een enthousiaste houding
  • Aanwezigheid bij de wekelijkse repetities

Benieuwd en interesse?

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Showkorps De Bazuin? Kom dan gerust eens vrijblijvend een kijkje nemen tijdens een muziek- of showrepetitie.

De repetities zijn op zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.45 uur in de Hoeksteen, Kon. Emmalaan 41 in Leerdam. Op zaterdagmiddag 26 november van 14.00 – 17.00 uur en zaterdagochtend 24 december van 10.00 – 13.00 uur zijn de leden in sporthal Berenschot te vinden voor de mars- en showrepetities.

Ook kan er van te voren contact opgenomen worden via ledenwerving@debazuinleerdam.nl of via ons het contactformulier.

Lid worden van De Bazuin of meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in.

 

Kalender