Het moest geheim blijven, maar nu kunnen we het met de buitenwereld delen. Chr. Showkorps De Bazuin uit Leerdam heeft op dinsdag 30 juni jongstleden meegewerkt aan de opening van de allernieuwste attractie in De Efteling.

Het moest geheim blijven, maar nu kunnen we het met de buitenwereld delen. Chr. Showkorps De Bazuin uit Leerdam heeft op dinsdag 30 juni meegewerkt aan de opening van de allernieuwste attractie in De Efteling.

Dinsdagmorgen vertrokken de muzikanten al vroeg richting Kaatsheuvel om zich voor te bereiden op het spectaculaire openingsevent van Baron 1898, de nieuwe trekpleister in attractiepark De Efteling. Er werd verzameld in de artiestenfoyer van het Eftelingtheater waar alle artiesten en medewerkers voor de opening aanwezig waren. Eén van de artiesten was de nummer 1 DJ van de wereld, DJ Hardwell. De muziek die in de attractie te horen is, komt van zijn hand. Nadat op het voorplein van het Eftelingtheater de pers, BN’ers en genodigden, welkom waren geheten, vertrok de stoet voorafgegaan door het Showkorps, richting Baron 1898. Daar aan gekomen en na diverse speeches werden de eerste ‘kompels’ door cornettisten van De Bazuin verder naar de attractie gebracht.

Maar voordat dit alles plaats kon vinden is het Showkorps maandagavond ook al in de Efteling geweest. Om alles tijdens de opening vlekkeloos te laten verlopen, vond er een doorloop van het programma plaats. Dit was nog niet alles. Een kleine week eerder, op donderdagavond 25 juni, waren zij present tijdens het jaarlijkse Personeelsfeest van ruim 3000 medewerkers van de Efteling. Aan het eind van het officiële gedeelte kwamen zij het feestplein op, waarna alle medewerkers achter de muziek aan richting de ‘Baron’ gingen. De medewerkers mochten als eerste de nieuwe attractie bezoeken voordat deze dinsdag officieel werd geopend. Na nog ruim een half uur bij de attractie te hebben gespeeld werd de kleedruimte weer opgezocht.

Showkorps De Bazuin was zeer vereerd met deze uitnodiging en kan weer een uniek evenement aan hun optredens toevoegen.