Na de succesvolle Jubileumtaptoe op zaterdagavond 16 september staat de volgende jubileumactiviteit alweer op het programma; het kerkconcert. Tijdens eerdere jubilea van de vereniging hebben we ook kerkconcerten gegeven, soms zelfs met enkele koren. Op 18 november komen er o.a. 2 gastverenigingen naar Leerdam om hun muzikale medewerking verlenen. In de Grote Kerk in Leerdam zullen vanaf 20:00 uur organist Jan Hoegee, brassband Harp & Luit uit Vuren en brassband Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg een uniek concert geven.

Dirigent Anno Appelo van Harp & Luit heeft voor deze avond samenwerking gezocht met Jan Hoegee.  Veel Leerdammers zullen Jan nog wel kennen als oud-slagwerker bij De Bazuin en organist van de Grote Kerk. In 1998 tijdens het 75-jarig jubileum was hij er ook bij als organist, dus ontzettend leuk dat hij er nu weer bij kan zijn. En helemaal omdat Anno Appelo begin jaren ’80 dirigent bij De Bazuin was in de tijd dat Jan startte als slagwerker.

Afwisselend programma

Samen met de concertcommissie van de jubilerende Bazuin is een mooi afwisselend programma samengesteld. Enkele mooie koralen zullen onder andere worden afgewisseld door enkele verzoeknummers van De Bazuin. Zo staan het schitterende Canterbury Chorale, Fire in the Blood en The Exodus Song op de lessenaar. Dit laatste nummer in een bewerking van oud-dirigent Willem van Zee van de voormalige brassband van De Bazuin.

Voor de brassband uit Wijk en Aalburg zijn het drukke weken. Want op 4 november is de brassband onder leiding van de jonge, ambitieuze dirigent Ralf Schreurs te vinden op het podium tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in het Utrechtse TivoliVredenburg.

Toegang gratis
Toegang voor het kerkconcert is gratis en er hoeven ook geen kaartjes of zitplaatsen te worden gereserveerd. De Grote Kerk in het centrum van Leerdam zal om 19:30 uur haar deuren openen voor publiek. Na afloop van het kerkconcert zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten die zijn gemaakt.