Yes, klonk het afgelopen weekend vanaf de tribunes in Ahoy. Na maanden van voorbereiding haalde Jong Bazuin een welverdiende eerste prijs tijdens marswedstrijd tijdens de Jeugdmanifestatie van de Nationale Taptoe in Ahoy.

De jeugdleden van De Bazuin zijn al vlak na de meivakantie gestart met de voorbereidingen voor dit optreden in Ahoy. Onder leiding van dirigent Marcus Kerpershoek, en met ondersteuning van leden van het Showkorps, is er iedere week geoefend op de muziek en het parcours dat gelopen moest worden. Afgelopen week werd er zelfs drie keer geoefend. En dus met resultaat, want dit weekend bleek Jong Bazuin de marswedstrijd te hebben gewonnen met een mooie score van 80 punten. Een opname van het optreden is te vinden via deze link: Opname Jong Bazuin Ahoy 2022.

Zaterdagmiddag 24 september bieden we iedereen de mogelijkheid om zelf ook te ontdekken hoe leuk muziek maken is. Tijdens de jaarlijkse Bazuin Experience kunnen instrumenten van de vereniging worden uitgeprobeerd. Ook worden er leuke workshops, met zeker voor de kinderen een aantal leuke spelelementen, gegeven. Een week later start het MusicKids project. In het MusicKids project kunnen kinderen 8 weken kennismaken met muziek. Kinderen die eens willen proberen of ze muziek maken ook zo leuk vinden, kunnen zich al aanmelden. Dat kan via de website of door een mailtje te sturen naar musickids@debazuinleerdam.nl.

Ook (jong)volwassenen zijn natuurlijk welkom. Via het kenningsmakingsprogramma kunnen zij gratis 2 proeflessen volgen op een instrument naar keuze.

Uiteraard is het nu al mogelijk om meer informatie over muziek maken bij De Bazuin te ontvangen. Stuur gerust een berichtje naar info@debazuinleerdam.nl.