De winkeliers van het Europaplein steunen de muziekopleidingen bij Chr. muziekvereniging De Bazuin. Tijdens het afsluitende concert van het project MusicKids was Adrie Kleppe aanwezig om namens de nieuwe hoofdsponsor Europaplein Leerdam het sponsorcontract te tekenen.

Een goede muziekopleiding kost geld”, zegt Christel van ’t Pad, jeugdcoördinator bij De Bazuin. ”Als vereniging willen we de jeugd een goede muzikale opleiding bieden. De kosten hiervan willen we niet 100% doorberekenen aan de ouders en als vereniging zijn de financiële mogelijkheden ook beperkt. Sponsoring is dus welkom.’’ Adrie Kleppe: ”Jong Bazuin is zichtbaar in de stad, laat veel van zich horen. Die jeugdleden willen we graag helpen. Vandaar dat we als winkeliers hebben besloten specifiek de jeugdopleiding te steunen. Want wat is Leerdam nu zonder muziek op straat tijdens de Glasstadmars, Koningsdag en andere evenementen. Het plezier spat er bij deze jeugd vanaf.

In 2014 heeft De Bazuin een geheel nieuwe opleidingsstructuur opgezet. In de opleiding is veel aandacht voor individuele ontwikkeling op een instrument (slagwerk, trompet, bariton en dwarsfluit) naar keuze. Wekelijks zijn 3 professionele docenten actief om de leerlingen muzikaal te begeleiden. Iedere zaterdagochtend zijn er gezamenlijke repetities onder leiding van dirigent Marcus Kerpershoek.

Wilt u ook de muziekopleiding of onze vereniging in het algemeen steunen? Wordt dan Vriend of sponsor van De Bazuin. Klik hier voor meer informatie: Ons steunen.