Na het afkondigen van de nieuwe coronarichtlijnen op maandag 14 december staat ook bij De Bazuin het verenigingsleven weer even helemaal stil. Toch gaan we niet bij de pakken neerzitten en kijken hoopvol uit naar 2021.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, raakt de hele maatschappij. Gezondheid en verminderen van de druk op de gezondheidszorg staat op dit moment voorop. Maar als vereniging kijken we ook voorzichtig en hoopvol uit naar 2021. Onze nieuwe show zouden we vanaf 27 april laten zien en horen op de taptoevelden. Helaas werden alle optredens dit jaar afgelast. De jeugdleden en leerlingen konden gelukkig al snel online repeteren en het Showkorps volgde afgelopen zomer. Later was ook samen repeteren onder voorwaarden weer mogelijk.

Om de uitdaging voor de leden van het Showkorps vast te houden hebben we toegewerkt naar professionele geluidsopnamen. Die hebben we kunnen afronden voor de aanscherping van de richtlijnen. Deze richtlijnen maakt dat we na de Kerstdagen eerst weer online verder gaan.

De leden van het Showkorps tijdens de muziekopnames op 12 december.

Versterking
Uiteraard hopen we dat het komend voorjaar weer veilig en verantwoord is om samen muziek te kunnen en mogen maken. Versterking kunnen we dan goed gebruiken bij zowel de koper- als de slagwerksectie. Voor iedereen vanaf 15 jaar kennen we een kennismakingsprogramma, waarbij je vier gratis proeflessen kunt volgen op een instrument naar keuze. Zodra het weer kan willen we die lessen uiteraard weer gaan aanbieden. Met een solide muzikale basis, bijvoorbeeld door één of meerdere muziekdiploma’s of langere tijd ervaring op een bepaald instrument, kun je vrij snel instromen in het Showkorps. Maar ook zonder (veel) muzikale ervaring ben je natuurlijk van harte welkom.

Inzet en enthousiasme
Of je nu gevorderd of beginnend muzikant bent, voorop staat dat je op zoek bent naar een enthousiaste muziekvereniging waar jouw inzet en een enthousiaste houding worden gewaardeerd. Als muzikant mag je bij De Bazuin een goede muziekopleiding en deskundige docenten en instructeurs verwachten. Na het wegvallen van de muziekschool, hebben we de laatste jaren hard gewerkt aan het opzetten van een eigen opleidingsstructuur. Gekwalificeerde docenten voor koper/ trompet, dwarsfluit en slagwerk leiden nu onze leden op voor alle landelijke muziekexamens. Maar het halen van een diploma is geen doel op zich. We willen straks vooral weer met plezier kwalitatief goede muziek laten horen en een leuke show laten zien. Daar doen we het voor!

Geïnteresseerden in de vier gratis kennismakingslessen kunnen nu alvast een mailtje sturen naar info@debazuinleerdam.nl. Zodra het weer veilig en verantwoord is om kennismakingslessen te volgen wordt er dan contact opgenomen.