In de laatste week van de zomervakantie organiseerden we als vereniging voor het eerst een geslaagde Music Summer School. Tijdens workshops konden kinderen zich uitleven op trompet en slagwerk. Ook stond er een te gekke muzikale workout met hindernissen en uitdagingen op het programma.

We hebben het initiatief genomen voor de Music Summer School omdat het jaarlijkse Timmerdorp dit jaar helaas niet door is gegaan. In goed overleg met JeugdActief is er gewerkt aan een leuk muzikaal alternatief. Want het is en blijft ontzettend leuk om samen muziek te maken.

 

Per workshop was er ruimte voor 15 kinderen. En het mooie was dat iedere workshop helemaal vol zat. Sommige fanatiekelingen hadden zich ingeschreven voor alle workshops, maar het was natuurlijk ook mogelijk om één workshop te kiezen. In een ochtend ervaren hoe het is om samen te trommelen, trompet te spelen of een parcours af te leggen, was gezellig en leerzaam. Daarnaast ziet het er ook heel vrolijk uit als je met z’n allen op een gekleurde (plastic) trompet een ‘concertje’ geeft. Er was op alle drie de dagen veel enthousiasme bij de kinderen. De organisatie kijkt in ieder geval terug op een succesvolle Music Summer School.

Chris Keppel reikt namens Rabobank Vijfheerenlanden een cheque t.w.v. 500 euro uit.

Dankzij de medewerking van Leerdam Sport ’55, het Europaplein en de Rabobank konden de kinderen gratis deelnemen aan deze mooie activiteit.

Gratis MusicKids-project
Een mooi vervolg op de Music Summer School is het gratis MusicKids-project. Een project waarbij kinderen vanaf 7 jaar op een speelse manier gratis kennis maken met muziek. De nieuwe serie MusicKids start op 3 oktober 2020. Jongens en meiden krijgen twee maanden les van een muziekdocent. In deze twee maanden worden de basisbeginselen van het muziek maken aangeleerd. Daarnaast krijgen de kinderen de kans om verschillende instrumenten uit te proberen. Na acht weken geven de kinderen een echt concert voor familie en vriendjes en vriendinnetjes. Ook krijgen ze dan een heus MusicKids-diploma. Opgeven kan al via de website van De Bazuin of door een mailtje te sturen naar musickids@debazuinleerdam.nl.

Zelf muziek maken
Inmiddels hebben we de draad na de zomervakantie weer opgepakt. Iedere zaterdag wordt er weer enthousiast gerepeteerd. Benieuwd of muziek maken iets voor je is? Jongens en meiden vanaf 7 jaar zijn van harte welkom bij Jong Bazuin. Vanaf 15 jaar ben je van harte welkom bij het Showkorps. Ook als je geen ervaring hebt ben je uiteraard welkom. Docenten zorgen ervoor dat beginnende muzikanten snel op het gewenste niveau muziek kunt maken. Stuur gerust een mailtje naar info@debazuinleerdam.nl om vrijblijvend een keertje te komen kijken tijdens de wekelijkse repetitie.