Na jaren een bezetting met jachthoorns te hebben gehad, gaat bij het Showkorps van De Bazuin het roer om. Richting 2022 en het jubileumjaar 2023 is gekozen om muzikaal verder te ontwikkelen. De kenmerkende jachthoorns verdwijnen uit het beeld, maar De Bazuin blijft een unieke bezetting houden. Vanaf nu met een volledig, zoals dat zo mooi heet, chromatische bezetting.

In bijna 2 jaar corona hebben we goed na kunnen denken over onze muzikale toekomst. Al jaren kent men het Showkorps van De Bazuin binnen Leerdam en ver daar buiten door de jachthoorns. De laatste jaren liepen we steeds vaker tegen de beperkingen van dat mooie en unieke instrument aan. Nieuwe muziek werd bijna niet meer geschreven. Daarnaast hield het de muzikale ontwikkeling van de vereniging als geheel uiteindelijk ook tegen. Kort na de zomervakantie hebben we daarom gekozen voor deze nieuwe stap. De muzikale mogelijkheden worden daarmee een stuk groter, dat ook beter past bij onze goed opgeleide muzikanten. Al is de eerste uitdaging om ondanks deze verandering een uniek Bazuin-geluid te blijven houden. Samen met dirigent en muzikaal leider Marcus Kerpershoek gaan we die uitdaging aan.


Leden van het Showkorps hebben zich, in overleg met o.a. de gemeente en stadsmanagement, op 11 december al kort laten zien in de binnenstad van Leerdam. Een klein muzikaal lichtpuntje voor het winkelend publiek richting Kerst. Na het winterseizoen hoopt de vereniging vanaf Koningsdag weer van zich te laten horen.

Enthousiaste vakdocenten

Bij de jeugd verandert er qua instrumentarium weinig. Kinderen die het leuk vinden om op slagwerk, trompet of dwarsfluit les te krijgen zijn van harte welkom. Doordeweeks staan er enthousiaste vakdocenten voor ze klaar, ook als ze al ervaring hebben. Bij het Showkorps zijn na het verdwijnen van de jachthoorns, eerst althoorns geïntroduceerd. Maar daarnaast zijn muzikanten op vrijwel alle koperblaasinstrumenten welkom. Ook versterking bij de dwarsfluit- en slagwerksectie is altijd welkom.

Gratis kennismaken

Afgelopen weken heeft de vereniging een zeer drukbezocht MusicKids project gedraaid, met als afsluiting een leuk concertje. Eind maart 2022 is er opnieuw een MusicKids project waarbij iedereen tussen 7 en 14 jaar gratis kan kennismaken met muziek maken bij De Bazuin. Voor 15-plussers is een proefles op een instrument naar keuze altijd mogelijk.

Meer informatie over bijvoorbeeld de kennismakingslessen? Stuur een berichtje naar info@debazuinleerdam.nl of kom een keer een kijkje nemen tijdens een repetitie.