Na de lockdown van afgelopen maanden pakken we als vereniging het muziek maken weer steeds verder op. Onze jeugdleden konden al vrij snel weer naar buiten. Iedere zaterdagochtend doorstonden ze regen, wind en sneeuw om samen muziek te kunnen maken. Op een gegeven moment mochten ook de leden van het Showkorps onder 27 jaar aansluiten. Een samenloop van omstandigheden waar zowel de jeugd als de iets oudere leden voordeel van hebben gehad. Met de huidige versoepelingen kunnen ook de leden van het Showkorps vanaf begin mei weer samen oefenen in de buitenlucht.

 

Musickids
In normale omstandigheden hadden we nu ons MusicKids project gehouden. In dit project kunnen kinderen acht weken kennismaking met muziek. Ondanks dat dit is doorgeschoven naar komend najaar, bieden we kinderen vanaf 7 jaar graag kennismakingslessen aan. Iedere week staan drie enthousiaste docenten op trompet, slagwerk en dwarsfluit klaar voor aanstormend talent.

Laag pitje
Bij het Showkorps stond het samen muziek maken sinds de lockdown in december op een laag pitje. Online heeft de muzikale leiding de muzikale kennis bijgespijkerd. Ook is nieuwe muziek verspreid om thuis in te studeren. Maar live oefenen en optreden hebben we gewoon ontzettend gemist. Graag hadden we op 27 april voor het eerst naar buiten gegaan. Helaas kon dat nog niet op de manier zoals we gewend zijn, met een rondgang en de aubade in het centrum van Leerdam. Toch hebben koperblazers op Koningsdag en de dodenherdenking op 4 mei een muzikale bijdrage mogen leveren.

Versterking
Versterking kan het Showkorps dan goed gebruiken bij zowel de koper- als de slagwerksectie. Met een goede muzikale basis, bijvoorbeeld door één of meerdere muziekdiploma’s of langere tijd ervaring op een bepaald instrument, kun je vrij snel instromen in het Showkorps. Maar ook zonder (veel) muzikale ervaring ben je natuurlijk van harte welkom. In een kennismakingsprogramma kun je vanaf 14 jaar gratis proeflessen volgen op een instrument naar keuze. Enthousiaste muzikanten die het straks weer aandurven om met ons op te treden op straat zijn altijd welkom. Dus hou je van muziek, wil je het zelf leren maken of speel je al een instrument? Dan willen we graag kennis met je maken.

Meer informatie over bijvoorbeeld de kennismakingslessen? Stuur een berichtje naar info@debazuinleerdam.nl of kom een keer een kijkje nemen tijdens een repetitie op zaterdagmiddag wanneer dit weer is toegestaan volgens de coronaregels.