Koningsdag 2022 kan groter worden gevierd dan de afgelopen 2 jaar. Als vereniging staan we dan ook de popelen om ‘s morgens weer een aubade te kunnen brengen en een rondje centrum Leerdam te doen. Dat zullen we doen in een nieuwe bezetting en dus met een nieuw geluid. De afgelopen week hebben volgers op social media al kennis kunnen maken met een klein stukje nieuwe muziek. Muzikanten van het Showkorps hebben op een aantal locaties in Leerdam de mars Gubaras ingespeeld. Op Koningsdag zal deze mars ook zeker worden gespeeld.

Nadat we eind vorig jaar zijn afgestapt van de kenmerkende jachthoorns, hebben we de afgelopen periode hard gewerkt aan een nieuw geluid en repertoire. Ondanks alle coronaperikelen kunnen we nu eindelijk weer naar ‘buiten’. Toen we in december kerstliedjes speelden in de stad, merkten we dat dat enorm werd gewaardeerd door de toehoorders en daar doe je het voor.

Het mooie aan de nieuwe bezetting is ook dat muzikanten op andere instrumenten sneller kunnen instromen. Waar we eerst gebonden waren aan de muzikale mogelijkheden van de jachthoorns, zijn bijvoorbeeld ook muzikanten op saxofoon en trombone nu van harte welkom. Maar vooral fijn zou zijn als we nu eerst de slagwerk- en kopersectie kunnen versterken. Dus een extra slagwerker en één of twee op cornet of zwaar koper zou fijn zijn.

Onze nieuw gevormde althoorn- & euphoniumsectie

Als Bazuin hebben we ons als enige vereniging in deze regio toegelegd op het marcherend musiceren, en dat geeft de club een unieke positie tussen de muziekverenigingen die de gemeente Vijfheerenlanden rijk is. Dus wil jij als muzikant wat afwisseling en een keer iets anders doen? Kom dan eens langs bij De Bazuin en doe gerust een rondje mee. Niet alleen het marcheren is leuker dan je misschien denkt, maar vooral het showlopen (figuren maken tijdens het musiceren) op taptoes door heel Nederland (en soms daarbuiten) geeft een enorme kick! We gaan een nieuw product instuderen, dus dit is het moment om in te stappen! Iedereen met een b-diploma of spelend op vergelijkbaar niveau is van harte welkom bij het Showkorps.

Ook als je, ongeacht je leeftijd, nog geen ervaring hebt en muziek wilt leren spelen, ben je van harte welkom om tegen aantrekkelijke tarieven een muzikale opleiding bij De Bazuin te volgen. Voor elk niveau heeft de vereniging een samenspelgroep, zodat muziek leren spelen voor iedereen naast leerzaam en goed voor je hersenen, ook leuk en gezellig is.

Gratis kennismaken
Afgelopen weken hebben we een goed bezocht MusicKids project gedraaid, met als afsluiting een leuk concertje. Eind maart 2022 is er opnieuw een MusicKids project waarbij iedereen tussen 7 en 14 jaar gratis kan kennismaken met muziek maken bij De Bazuin. Opgeven kan al op onze website. Voor 15-plussers is een proefles op een instrument naar keuze altijd mogelijk.

MusicKids voorjaar 2022

Kijk verder op onze website of social media kanalen voor meer informatie. Binnenlopen tijdens een repetitie mag altijd als je niet kunt wachten. Maar stuur eerst mailtje naar info@debazuinleerdam.nl, zodat we je kunnen informeren over de locatie waar we repeteren.